מתכון להכנת חומוס ביתיתאריך פרסום המתכון: 2013-11-17דירוג: 4.91 (22 מדרגים) |
חומרים: 250 גרם גרגירי חומוס, 250 גרם טחינה, 2 שני שום, חצי כפית כמון (לא חובה), כפית מלח, 3 כפות שמן זית. אופן ההכנה: משרים את גרגירי החומוס עם מים בסיר/קערה ללילה שלם, להקפיד שהמים יכסו את כל גרגירי החומוס. בבוקר להחליף מים להשריה, ולבשל (אפשר באותו סיר על הגז) עם כפית מלח עד שגרגירי החומוס מתרככים, למשך שעה ורבע, לסנן את גרגירי החומוס ולשמור חלק מהמים ולצנן את גרגירי החומוס. לשים במעבד מזון את כל גרגירי החומוס, להוסיף את כל חומרי ההכנה הנ״ל, לעבד למשך 3/4 דקות, ולאחר מכן להוסיף מים (המים לאחר צינון שבושלו) לפי הצורך על מנת לקבל את הסמיכות הרצויה. לטעום ולתקן טיבול בהתאם (מבחינת מליחות). ולהגיש עם שמן זית/טחינה/פטרוזיליה קצוצה למעלה. בתיאבון!