אוכל בריא וטעיםתאריך פרסום המאמר: 2013-11-17דירוג: 2 (1 מדרגים) |
בשנים האחרונות, מתחזקת המגמה של אוכל בריא, ואנשים מעידים על עצמם שהם רוצים לאכול נכון ולהיות בריאים יותר. אולם, בפועל הם תמיד יעדיפו אוכל טעים, שנראה טוב ומוגש יפה על הצלחת, כמו שמגישים במסעדות יוקרה. אם גם אתם עונים על ההגדרה הזאת בואו תראו איך אפשר ליהנות מאוכל בריא וטעים: ראשית חשוב שנוסיף לתזונה שלנו הרבה ירקות מהמון צבעים. זה עושה שמח בצלחת ובלב. חשוב לשלב בתפריט סלטים חיים, סלטים מבושלים, ירקות בתנור או ירקות ממולאים. אם יש משהו שלא אוהבים, לא בכוח. כדאי לאכול רק מה שאוהבים. כי אז מתמידים וניתן לשמור על אורח חיים בריא לאורך זמן. לא אוהבים סלק? איכלו כרוב אדום. לא אוהבים דלעת? איכלו בטטה וכדומה... אכילת חלבונים חשובה מאד לפעילות התקינה של כל מערכות הגוף היות והחלבונים בונים לנו את השרירים. מקורות טובים לחלבונים הם בשר רזה של עוף או הודו, דגים, ביצים, גבינות וקטניות. הסלמון הוא מקור נהדר לחלבון ולאומגה 3, החשוב לבריאות. יש המון מתכונים ברשת להכנת סלמון, אבל הכי טעים זה להניח את הדג ע"ג תבנית, לזלף מעל שמן זית, (אפשר גם מעט רוטב סויה או סילאן או שניהם) מלח גס ופלפל גרוס, להניח פרוסת לימון מעל ולאפות בתנור 10-15 דקות. מעדן בריאות ממש! קטניות הן מרכיב חשוב באכילת תזונה בריאה. אוהבים עדשים? שעועית? חומוס? מרק המשלב כמה סוגי קטניות עם ירקות הוא בריאות בצלחת. טעים, מחמם, מנחם ומשביע. לחם ודגנים הם מקור מעולה לפחמימות ולסיבים תזונתיים. צריך להשתדל לצרוך דגנים מלאים העשירים בסיבים תזונתיים היות והסיבים התזונתיים שומרים על מערכת העיכול שלנו ומסייעים לה לפעול באופן סדיר. הסיבים התזונתיים משרים גם תחושת שובע, ובכך מסייעים לנו לשמור על המשקל. לכן, עדיף תמיד לצרוך קמח מחיטה מלאה במקום קמח לבן. זה נכון לגבי לחמים, פסטות, או פנקייק. פירות הן מקור חשוב לויטמינים, מינרלים וסוכרים. אפשר לאכול אותם טריים או מיובשים. אפשר גם להכין מהם מיצים ושייקים, אותם רצוי תמיד להכין ולשתות על המקום כדי ליהנות מהויטמינים ומהערכים התזונתיים שלהם. קינוחים וממתקים העשויים מפירות הם הבריאים ביותר, למשל סלט פירות המומתק בכפית סילאן וחופן צימוקים. קינוח בריא נוסף הוא כדורי תמרים. גם קוביית שוקולד מריר 70% תעשה טוב. זה טעים ובריא, רק צריך להיזהר לא להגזים מעבר לקובייה או שתיים בשבוע. שומן טוב הוא עוד אבן דרך חשובה בבישול בריא וטעים. רצוי להעדיף את שמן הזית והקנולה על פני שומנים מן החי, מרגרינה או שמן סויה. לכן, את הסלט מומלץ לתבל בשמן זית או טחינה וכדאי לוותר על רטבים מוכנים. בראש השומנים הטובים עומד: אומגה 3 אותו ניתן למצוא בדגי מים עמוקים (סלמון, טונה, מקרל וסרדינים) וזרעי פשתן. לא לשכוח לשתות! כי הגוף צריך הרבה מים. המשקאות הבריאים ביותר הם: מים, חליטות צמחים, מיצים טבעיים וחלב רזה. פעם עד פעמיים בשבוע מומלץ ללוות את ארוחות הערב בכוס יין אדום. שהרי ידוע שהרסרבטרול שנמצא ביין, מסייע רבות לגוף ועל היין כבר נאמר במקורות שהוא ישמח לבב אנוש. כשחושבים על אוכל בריא, אי אפשר לא לציין ממה כדאי להימנע. מומלץ לא לצרוך מזון מעובד, אוכל תעשייתי עם חומרים משמרים וצבעי מאכל. להשתדל לא לאכול מנות עתירות שומן מן החי, כדוגמת נקניקים ונקניקיות, והתרחק מאוכל מטוגן וממזון מעושן.