מתכון להכנת שקשוקה מאת פרופסור שקשוקהתאריך פרסום המתכון: 2014-02-06דירוג: 4.5 (2 מדרגים) |
המתכון מותאם לשני סועדים מבחינת הכמויות: חומרים: 4 ביצים, 8 עגבניות (או 4 עגבניות ו 3 כפות רסק עגבניות), בצל אחד גדול, פלפל אדום, 4 שיני שום, רטוב צ'ילי, מלח, פלפל, רוטב סויה וסוכר. אופן ההכנה: מטגנים כף שמן על מחבת. אני מציע לאחר שהשמן רתח לשפוך את השמן כי השקשוקה יוצאת מעולה גם בלי השמן. שמים בצל גדול החתוך לחתיכות מאוד קטנות על המחבת הרותח, קצת אחרי הבצל שימו את הפלפל חתוך דק ואת שיני השום החתוכות. בינתיים תוכלו לחתוך את כל העגבניות לריבועים קטנים. שיפכו את כל העגבניות למחבת (עדיף רק עגבניות ללא רסק, אבל אני מבין את העצלנים). לאחר כמה ערבובים, יש להוסיף את הטיבול שיורכב מהמרכיבים הבאים: כף רוטב צ'ילי מתוק, 3 כפות של רוטב סויה (אני אוהב את של אוסם), מלח ופלפל לפי העין, וכפית וחצי סוכר. לערבב את כל התערובת שבמחבת ולאחר בערך 10-15 דקות יש לפנות מקום לביצים: ממליץ עם כף ליצור שקע קטן ולשבור את הביצים בעדינות (יש לדאוג שהביצים ישארו שלמות). 4 שקעים קטנים, אחד לכל ביצה. אחרי שהוספתם את הביצים, אני ממליץ להנמיך קצת את האש (כדי שהתחתית לא תישרף) ולהמתין עשר-חמש עשרה דקות נוספות. איך יודעים שהשקשוקה מוכנה? לאחר שרואים שהחלק הלבן והצהוב של הביצה התקשה, ואיזור הרוטב מבעבע (וטעמנו וראינו שהשקשוקה טעימה), אפשר לומר שהאוכל מוכן. בתיאבון! אגב, למי שלא יודע, השקשוקה היא לא מאכל ישראלי. מקורה בתוניס\לוב. השקשוקה עלתה אלינו לארץ עם עליית יהודי צפון אפריקה. אשמח לשמוע תגובות!