המלצות: החומוסיות הטובות ביותר מאת פרופסור חומוס המקוריתאריך פרסום המאמר: 2014-02-16דירוג: 5.5 (2 מדרגים) |
אחרי שנים של ניגוב מקצועי, אני הולך לתת לכם טיפים בחינם על איך לנגב חומוס ובאילו חומוסיות. קחו בחשבון שכל אחד והטעם שלו, אבל קחו גם בחשבון שהטעם שלי עבר ביותר ממאה חומוסיות. נתחיל באיך אוכלים חומוס: ראשית, חשוב להסביר את האספקטים הבריאותיים של אכילת חומוס. אני יכול לדוגמה להעיד על עצמי שאני מזמין תמיד חומוס בלי שמן, ואני תמיד מגדיר לעצמי מראש כמה פיתות אני אוכל. אני לוקח פיתה אחת, שם בצד, ואוכל רק אותה (אחרת כולם אוכלים יחד את הפיתות ובלי שאתה שם לב אתה כבר אוכל יותר משתי פיתות). בנוסף, חשוב להזכיר שחומוס אוכלים עם בצל! בצל חי. חומוסיות המגישות חומוס ללא בצל - לדעתי זה מחדל. בצל חי הוא גם בריא והוא גם טעים. החמיצות שלו מוסיפה המון. עוד משהו שאני לא בטוח שכולם יסכימו איתי הוא שחומוס אוכלים ללא בשר. בתור צמחוני למחצה (אל תשאלו מה הכוונה) אני חושב שחומוס היא מנה טעימה בפני עצמה ולא צריך לרצוח בעלי חיים בשביל להנות ממנה (מה גם שלדעתי בשר גורם להמון מחלות בעולם). חומוסיה טובה גם תגיש חמוצים וזיתים לפני שהחומוס מגיע, אחלה נשנוש... נמשיך בחומוסיות מעולות שביקרתי בהן. חומוס אבו דאבי בקינג ג'ורג' מעולה לדעתי. יש שם ריפיל חינם, אווירת רגאיי מדליקה ונעימה. דיי זול. משוושאה - זה מקום הנמצא ליד בוגרשוב בתל אביב, לדעתי אחת המשוואשות הטובות בארץ (יש המון חומוסיות לכן אני לא ממהר לומר החומוסיה הטובה ביותר). חומוסיות נוספות שאני רוצה להמליץ עליהן: חומוס יוסקה ביגאל אלון שבתל אביב וחומוס אבו אדהם. חומוסיות אחרות שאני רוצה לציין שהן דיי גימיק, תורים ארוכים עם חומוס בינוני פלוס לכל היותר: חומוס סעיד בעכו, וחומוס אבו חסן ביפו. אם יצא לכם לאכול אצל אבו חסן ביום שישי בקיץ, אז בטח הבחנתם בתור הארוך, וברעש ובלחץ המופץ בחומוסיה. לדעתי חווית אכילה לא ממש נעימה (לכן ממליץ להגיע בימים שהם לא שישי). בכל אופן, אשמח לשמוע תגובות ולשמוע מה דעתכם. קחו בחשבון שלכל אחד יש את הטעם שלו ואני קצת מסייג את כל המאמר הזה (אני בטוח שיהיו כאלו שיגידו "אין על אבו חסן" או משהו בבסגנון הזה") תמשיכו לנגב הרבה חברים! תודה רבה על הקריאה.